Εκδρομές

Σαμαριά

Φαράγγι της Σαμαριάς

Το Φαράγγι της Σαμαριάς βρίσκεται στην Κρήτη, στο νότιο τμήμα του νομού Χανίων. Με μήκος 18 χιλιομέτρων, είναι ίσως το μεγαλύτερο σε μήκος φαράγγι της Ευρώπης. Είναι Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας από το 1962 και φιλοξενεί πολλά ενδημικά είδη πουλιών και ζώων, το πιο γνωστό από τα οποία είναι ο κρητικός αίγαγρος γνωστός και σαν κρι-κρι. Από το 2010 αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Δικτύου Αποθέματων Βιόσφαιρας της UNESCO.

Χρυσή (Γαϊδουρονήσι)

Χρυσή (Γαϊδουρονήσι)

Ένα από τα 81 ακατοίκητα νησιά της Κρήτης είναι η Χρυσή ή ως πιο γνωστό Γαϊδουρονήσι. Βρίσκεται 8 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας στο Λιβυκό πέλαγος. Το νησί είναι σχεδόν επίπεδο, κύριο χαρακτηριστικό, τον τεράστιο αριθμό κοχυλιών της βόρειας παραλίας (Μπελεγρίνας), τις ξανθές παραλίες, τα γαλαζοπράσινα νερά και το όμορφο κεδροδάσος.

One of the 81 uninhabited islands of Crete is Chrissi or Gaidouronisi (donkey) island. Chrissi lies 8 miles away from Ierapetra's coasts, in the Libyan sea. Chrissi is almost flat with colorful volcanic rocks covered in gold sand, purple shells and sand dunes.

Eine von 81 unbewohnten Inseln von Kreta, ist die Insel Chrissi oder Gaidouronisi (Eselsinsel). Chrissi liegt 8 km vor der Küste Ierapetras, in der Lybischen See. Sie ist ganz flach, von vulkanischem Fels und Gestein durchzogen. Sie hat goldene Sandstände und Dünen an schillernden Riffen, von Muscheln bedeckt.

Σπιναλόγκα

Σπιναλόγκα

Η Σπιναλόγκα είναι ένα μικρό νησάκι το οποίο κλείνει από τα βόρεια τον κόλπο της Ελούντας στην Επαρχία Μεραμπέλλου του νομού Λασιθίου Κρήτης. Το αρχαίο του όνομα ήταν Καλυδών αλλά μετά την κατάληψη του από τους Ενετούς ονομάσθηκε Σπιναλόγκα. Το 1903, με απόφαση της Κρητικής πολιτείας, ορίστηκε ως τόπος διαμονής των λεπρών της Κρήτης και παρέμεινε ως αποθετήριο των λεπρών της χώρας μέχρι το 1957. Τα καραβάκια προς το νησάκι φεύγουν από το χωριό της Ελούντας, περίπου 8 χλμ βορείως του Αγίου Νικολάου.

Γραμβούσα - Μπάλος

Χρυσή (Γαϊδουρονήσι)

Η παραλία του Μπάλου και το νησί Γραμβούσα βρίσκονται στο βορειοδυτικότερο άκρο της Κρήτης, στο νομό Χανίων. Στον Μπάλο και την Γραμβούσα μπορείτε να πάτε με κρουαζιερόπλοιο απο το λιμάνι της Κισσάμου, ενώ μόνο στον Μπάλο έχετε την δυνατότητα να πάτε και μόνοι σας, οδικώς μέχρι ενός σημείου και μετά περπατώντας.

Balos beach - lagoon is located on the northwestern corner of Crete, 53 Km from the city of Chania and 15 Km from the town of Kissamos. Balos beach & lagoon as well as the island of Imeri Gramvousa can be reached by cruise ship that departs from the port of Kissamos. Also you have the ability to come here by yourself, driving up to a point and then continuing on foot.

Βάι Φοινικόδασος

Βάι Φοινικόδασος

Το Φοινικόδασος του Βάι βρίσκεται στην Κρήτη, στο νομό Λασιθίου. Βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Κρήτης δίπλα στη θάλασσα, λίγο βορειότερα από το χωριό Παλαίκαστρο και σε απόσταση 20 περίπου χιλιομέτρων από τη Σητεία. Είναι η πιο διάσημη παραλία της ανατολικής Κρήτης, καθώς κύριο χαρακτηριστικό του είναι το μεγάλο φοινικόδασος (μοναδικό στην Ευρώπη) με δέντρα του Θεόφραστου (Phoenix theophrasti).

Οροπέδιο Λασιθίου

Οροπέδιο Λασιθίου

Το Οροπέδιο Λασιθίου είναι μια πανέμορφη πεδιάδα που περικλείεται από βουνά και είναι γνωστό για τους γραφικούς πια ανεμόμυλους. Τις δεκαετίες ’50 και ’60 το οροπέδιο ήταν ένα από τα πρώτα αιολικά πάρκα της Ευρώπης. Υπήρχαν χιλιάδες ανεμόμυλοι που αντλούσαν τα υπόγεια ύδατα, με τα οποία πότιζαν τις καλλιέργειες τους οι κάτοικοί του. Τα 18 γραφικά χωριά του Οροπεδίου είναι κτισμένα στους πρόποδες των τριγύρω βουνών, αφήνοντας τον κάμπο ελεύθερο για καλλιέργεια, και συνδέονται μεταξύ τους με έναν κυκλικό δρόμο μήκους 23km.

Κνωσός

Κνωσός

Η Κνωσός είναι ο πιο σημαντικός αρχαιολογικός χώρος της Κρήτης και βρίσκεται 5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου. Πρόκειται για το πιο ενδεικτικό απομεινάρι του Μινωικού πολιτισμού που αναπτύχθηκε στην Κρήτη. Σύμφωνα με την παράδοση αποτέλεσε την έδρα του βασιλιά Μίνωα και πρωτεύουσα του κράτους του. Με το χώρο του ανακτόρου της Κνωσού συνδέονται οι συναρπαστικοί μύθοι του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο.

Φαιστός

Φαιστός

Η Φαιστός ήταν η δεύτερη σημαντικότερη πόλη της Κρήτης κατά τη δεύτερη χιλιετία προ Χριστού, μετά από την Κνωσό, και αποτελεί σήμερα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο. Είναι χτισμένο σε ένα ύψωμα στο δυτικό άκρο της μεγαλύτερης και πλουσιότερης πεδιάδας της Μεσσαράς.

Phaistos was one of the most important centers of Minoan civilization and the greatest rich and powerful city in southern Crete. It is built on a hill on the western edge of the longest and richest plain of Messara. Archeology Phaistos is the second most important city after Minoan Knossos.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου είναι από τα πιο μεγάλα και αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Τα εκθέματά του περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας, που καλύπτουν περίπου 5.500 χρόνια, από τη νεολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους. Η συλλογή με τις μινωικές αρχαιότητες είναι η σημαντικότερη στον κόσμο και το μουσείο δίκαια θεωρείται το κατ' εξοχήν μουσείο του μινωικού πολιτισμού.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης λειτουργεί μέσα στα πλαίσια του Πανεπιστημίου Κρήτης καλύπτοντας όλες τις δραστηριότητες ενός πλήρους και σύγχρονου μουσείου. Διατηρεί και αναπτύσσει συλλογές, πραγματοποιεί έρευνες για το φυσικό περιβάλλον, συνεισφέρει στην εκπαιδευτική διαδικασία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και προβάλλει στους εκθεσιακούς του χώρους τις ιδιαιτερότητες του περιβάλλοντος της Κρήτης και της Μεσογείου.

Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη αποδίδει τιμή στον σπουδαίο άνθρωπο του πνεύματος, τον συγγραφέα, στοχαστή, φιλόσοφο, πολιτικό, ταξιδευτή, Νίκο Καζαντζάκη. Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του ιστορικού χωριού Βαρβάροι, σημερινή Μυρτιά. Στο Μουσείο βρίσκονται χειρόγραφα και σημειώσεις, δείγματα αλληλογραφίας, πρώτες εκδόσεις των έργων του, σπάνιο φωτογραφικό υλικό, αναμνηστικά, προσωπικά αντικείμενα, μακέτες, κοστούμια και υλικό από θεατρικές παραστάσεις έργων του, πορτρέτα, γλυπτά, ξενόγλωσσες εκδόσεις έργων του, κειμήλια κ.α.

«Θαλασσόκοσμος»

«Θαλασσόκοσμος»

Η εμπειρία και η εξερεύνηση του Μεσογειακού θαλάσσιου κόσμου αρχίζει εδώ. Εκατοντάδες είδη και χιλιάδες οργανισμοί έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο μαζί σας για να σας αποκαλύψουν τη γοητεία της συμπεριφοράς τους, τα ποικίλα σχήματα και χρώματα του δικού τους κόσμου, τις συνήθειες και τις ανάγκες τους. Μάθετε γι' αυτά και σκεφτείτε ποιο μπορεί να είναι το κοινό μας μέλλον. Βρίσκεται στο παραλιακό βορειοδυτικό τμήμα της πρώην Αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου.

Ηράκλειο

Ηράκλειο

Ο Νομός Λασιθίου είναι ο ανατολικότερος νομός της Κρήτης. Στις τρεις πλευρές του το Λασίθι βρέχεται από θάλασσα. Πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου είναι ο Άγιος Νικόλαος.

Χανιά

Χανιά

Τα Χανιά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού μετά το Ηράκλειο. Υπήρξε σημαντική μινωϊκή πόλη και έχει ταυτισθεί με την αρχαία Κυδωνία.

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο είναι η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Κρήτης μετά το Ηράκλειο και τα Χανιά.

Άγιος Νικόλαος

Άγιος Νικόλαος

Είναι η μοντέρνα πρωτεύουσα του Λασιθίου, η οποία ήταν ένα μικρό χωριό τον τελευταίο αιώνα, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες αναπτύχθηκε σε τουριστικό κέντρο.

Ιεράπετρα

Ιεράπετρα

Είναι η μοντέρνα πρωτεύουσα του Λασιθίου, η οποία ήταν ένα μικρό χωριό τον τελευταίο αιώνα, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες αναπτύχθηκε σε τουριστικό κέντρο.

Σητεία

Σητεία

Είναι η μοντέρνα πρωτεύουσα του Λασιθίου, η οποία ήταν ένα μικρό χωριό τον τελευταίο αιώνα, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες αναπτύχθηκε σε τουριστικό κέντρο.